Beschermingsbewind

Een ingrijpende en doeltreffende maatregel: beschermingsbewind (ook wel bewindvoering).

Beschermingsbewind is bedoeld voor mensen die vanwege een lichamelijke of geestelijke beperking niet in staat zijn hun eigen financiën te beheren. Denk daarbij aan dementerende ouderen, verslaafden, psychiatrische patiënten en verstandelijk gehandicapten. Ook kan beschermingsbewind worden ingezet wanneer alleen sprake is van problematische schulden.

De bewindvoerder heeft een machtiging van de kantonrechter om te handelen en zorgt tijdens het bewind dat de maandelijkse vaste lasten worden voldaan, waar mogelijk spaargeld wordt opgebouwd, eventuele budgettaire problemen worden opgelost, voor eventuele schulden een oplossing wordt gezocht (veelal via schuldbemiddeling) en er geen buitensporige uitgaven plaatsvinden. Alle handelingen van de bewindvoerder staan daarbij in het teken van het gezond en stabiel houden van de financiële situatie van de cliënt.

Het doel is om uiteindelijk naar financiële zelfredzaamheid toe te werken. Daar hebben we trajecten voor ingericht waarbij budgetcoaching en budgetbeheer een rol (kunnen) spelen.

94%

In 94% van de gevallen komen we tot een schuldregeling.

95%

95% van deze schuldregelingen wordt tot een goed einde gebracht.

100 dagen

de gemiddelde duur van onze schuldbemiddeling is 100 dagen.

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacyverklaring Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang