Schuldbemiddeling

Wanneer sprake is van problematische schulden zetten we schuldbemiddeling in.

Schuldbemiddeling is bedoeld om tot een schuldoplossing te komen en begint met het inventariseren van de schulden. Zodra alle schuldeisers hun vorderingen hebben ingediend, worden de betalingsvoorstellen verzonden. Doorgaans wordt dit gedaan op basis van de inkomsten en uitgaven, maar dit kan ook worden gedaan op basis van een eenmalige uitdeling via een krediet (bijvoorbeeld via de werkgever of familie).

Als alle schuldeisers akkoord gaan met het betalingsvoorstel is de schuldbemiddeling geslaagd en kan de aflosperiode beginnen. Wanneer schuldeisers weigeren akkoord te gaan, wordt gekeken of medewerking afgedwongen kan worden door middel van een verzoek aan de rechtbank.

In de praktijk zetten we schuldbemiddeling regelmatig tegelijkertijd in met budgetcoaching, budgetbeheer of beschermingsbewind. Op die manier creëren we een duurzame oplossing.

94%

In 94% van de gevallen komen we tot een schuldregeling.

95%

95% van deze schuldregelingen wordt tot een goed einde gebracht.

100 dagen

de gemiddelde duur van onze schuldbemiddeling is 100 dagen.

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacyverklaring Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang