Contactgegevens
T 078 - 79 99 932 078 - 79 99 932

U bent deurwaarder

Deurwaarders kennen de weg naar Schuldbemiddeling Nederland als zij hun vordering willen indienen in geval van een schuldsaneringsregeling. Die klassieke samenwerking is goed, maar een recente ontwikkeling maakt dat deurwaarders en Schuldbemiddeling Nederland meer voor elkaar kunnen betekenen.

Steeds meer deurwaarders willen maatschappelijk verantwoord ondernemen en ontwikkelen nieuwe activiteiten. Activiteiten waarmee zij mensen met schulden niet benaderen als incasseerder, maar juist als oplosser van schulden, zoals budgetcoaching en schuldbemiddeling. Deurwaarders mogen schuldbemiddeling aanbieden op basis van artikel 48 Wck. Dat is wat onorthodox, maar deurwaarders hebben een gedegen juridische opleiding genoten en kennen de schuldenwereld goed. Zij zijn voldoende geëquipeerd om deze diensten aan te bieden.

Schuldbemiddeling Nederland verzorgt ook budgetcoaching en schuldbemiddeling voor mensen met financiële problemen. De bevoegdheid tot schuldbemiddeling vloeit voor onze bewindvoerders Wsnp ook voort uit artikel 48 Wck. Daarin lijken wij op elkaar.

Hoewel de aangeboden diensten hier elkaar lijken te overlappen, is er toch een onderdeel waarbij Schuldbemiddeling Nederland en deurwaarders de samenwerking kunnen vinden. Dat is bij de dwangmiddelen in het minnelijk traject: dwangakkoord, moratorium en voorlopige voorziening. Schuldbemiddeling Nederland zet bij 60% van de schuldregelingen het dwangakkoord in om tot een minnelijk akkoord te komen met de schuldeisers. Dat zal voor deurwaarders die een schuldregeling aanbieden niet anders zijn.

Als deurwaarder kunt u dan natuurlijk direct toepassing van de wettelijke schuldsaneringsregeling verzoeken bij de insolventierechter, maar dat is niet altijd een uitkomst. Soms is juist de directe, minnelijke afkoop van een schuldenlast met een krediet het doel en soms is het karakter van een minnelijke schuldsaneringsregeling passender voor de cliënt dan een strenge wettelijke schuldsaneringsregeling. Daarnaast verlangt de insolventierechter dat u toelicht waarom u geen dwangakkoord heeft verzocht. Het ligt daardoor op de weg van de deurwaarder de inzet van het dwangakkoord in de werkprocessen op te nemen.

Het opmaken van een verzoekschrift dwangakkoord kost veel tijd en is niet eenvoudig. De bewindvoerders Wsnp van Schuldbemiddeling Nederland zijn bedreven in dit soort verzoekschriftprocedures en kunnen deze werkzaamheden gratis voor uw cliënt verzorgen. Onze bewindvoerders Wsnp ontvangen daarvoor namelijk een subsidie vanuit de Raad voor Rechtsbijstand.

Dat betekent dat wij de kans op een geslaagde minnelijke schuldregeling, aangeboden door een deurwaarder, kunnen vergroten. Onze verzoeken tot een dwangakkoord slagen namelijk in 96% van de gevallen. Doordat wij veel ervaring hebben met dit soort verzoekschriftprocedures en de dienst gratis kunnen aanbieden, zou er een laagdrempelige samenwerking moeten kunnen ontstaan. Zowel deurwaarders als Schuldbemiddeling Nederland bieden hun eigen diensten aan en daar waar we elkaar kunnen versterken, doen we dat.

Bent u deurwaarder en ziet u ook dat wij elkaar kunnen versterken? Neem dan vooral contact met ons op. Wij gaan graag met u in gesprek.

Contactgegevens T 078 - 79 99 932 078 - 79 99 932

94%

In 94% van de gevallen komen we tot een schuldregeling.

95%

95% van deze schuldregelingen wordt tot een goed einde gebracht.

100 dagen

de gemiddelde duur van onze schuldbemiddeling is 100 dagen.

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacyverklaring Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang