U bent werkgever

Steeds meer werkgevers vragen zich af of er een rol voor hen is weggelegd als werknemers met financiële problemen kampen. Schulden zijn een privéaangelegenheid, maar hebben wel invloed op de werkgever.

Het Nibud heeft berekend dat bijna twee derde van de werkgevers in Nederland te maken heeft met personeel met financiële problemen. Ook heeft het Nibud berekend dat u dat als werkgever circa € 13.000,- per jaar kost per werknemer met financiële problemen. Deze kosten zitten met name in het verwerken van loonbeslag, (ziekte)verzuim en productiviteitsverlies. Wetenschappelijk onderzoek heeft ook aangetoond dat stress als gevolg van langdurige schuldenproblematiek leidt tot een gemiddelde daling van het IQ met 13 punten. Deze zaken zijn zeer relevant voor een werkgever.

Hoewel u zich als werkgever wellicht niet geroepen voelt de financiële problemen inhoudelijk te kennen en zelf op te lossen, kunt u wel een belangrijke bijdrage leveren aan de oplossing. Als werkgever hoeft u niet het probleem zelf te financieren, maar u zou wel de oplossing van het probleem kunnen financieren. Een eenmalige investering in uw werknemer maakt dat deze weer duurzaam inzetbaar is en u bespaart daarbij jaarlijks een aanzienlijk bedrag als gevolg van verzuim en productiviteitsverlies.

Schuldbemiddeling Nederland kunt u inschakelen voor de oplossing van de financiële problemen van uw werknemers, terwijl u zelf een gepaste afstand bewaart. Zo worden de verhoudingen tussen de werkgever en werknemer niet verstoord, maar toont u zich wel een goed werkgever door op deze wijze in de samenwerking met uw werknemer te investeren.

Tijdens een kennismakingsgesprek met uw werknemer bekijken we wat die werknemer nodig heeft. Ons brede aanbod van financiële zorg maakt dat wij voor vrijwel iedere financiële situatie perspectief kunnen bieden. Wellicht volstaat budgetcoaching of budgetbeheer om uw werknemer weer grip op de situatie te laten krijgen. Misschien is schuldbemiddeling nodig om de financiële problemen op te lossen. Wij stemmen de behoefte uiteraard ook met de werkgever af.

Daarnaast verzorgen wij in samenwerking met DiFfit trainingen voor HR-medewerkers en leidinggevenden binnen uw organisatie om adequaat om te kunnen gaan met financiële problemen bij werknemers. De trainingen behandelen hoe deze problemen kunnen worden herkend en bespreekbaar kunnen worden gemaakt. Ook wordt de invloed van deze problematiek op uw organisatie uiteengezet en worden handvatten geboden voor het opstellen van intern beleid met betrekking tot de duurzame inzetbaarheid en financiële fitheid van uw werknemers.

Wij gaan graag met werkgevers in gesprek over een samenwerking. Tijdens een kennismakingsgesprek vertellen we u over onze werkwijze en de mogelijkheden die er voor u en uw werknemers zijn. Neemt u vooral contact met ons op, als u eens in gesprek wilt gaan.

94%

In 94% van de gevallen komen we tot een schuldregeling.

95%

95% van deze schuldregelingen wordt tot een goed einde gebracht.

100 dagen

de gemiddelde duur van onze schuldbemiddeling is 100 dagen.

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacyverklaring Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang